Overslaan en naar de inhoud gaan

Goudpalm

Dypsis sp.

Zodra ze een plekje heeft gevonden is goudpalm het soort kamerplant dat niets dan rust uitstraalt.

De palm heeft geen centrale stam, de rietachtige bladstengels komen allemaal rechtstreeks uit de grond en groeien omhoog in lichtgroene, smalle en puntige bladeren. Die groeien allemaal naar buiten in een fraaie groene fonteinvorm die vrolijk maakt, veel sfeer biedt en ook nog iets zwierigs aan het interieur geeft.

Eigenschappen

Kleur
groen
Grootte
250
Bladeren
lichtgroen, smal, puntig
Zon
halfschaduw
Locatie
binnen

Belangrijke zaken om te weten

Waar plaatsen

De plant houdt van veel licht maar niet te veel direct zonlicht, dan kleuren de bladeren geel. 

Onderhoud

Goudpalm staat graag continu in een licht vochtige grond. Vermijd echter dat er zich een laagje vormt onderaan in de pot. Zo kan er zich wortelrot vormen. 

Geef in de winter 1 keer per week water en in de zomer 2 keer per week. Bemesten kan en doe je enkel tijdens de groeimaanden in de lente en de zomer. Geef voeding om de twee weken.

Dit wist je nog niet:

Hoewel iedereen goudpalm onder deze naam kent, is het officieel Dypsis uit de palmenfamilie Arecaceae. De plant wordt vrij vaak nog met de oude namen aangesproken: Chysalidocarpus en voorheen ook Areca. In de wetenschap is afgesproken de meest recente naam voor een plant te hanteren, wat liefhebbers er nog niet van heeft kunnen weerhouden gewoon de naam goudpalm te blijven gebruiken.

Afbeelding