Overslaan en naar de inhoud gaan

Kastanje klimmer

Tetrastigma voinierianum

De Tetrastigma is een sterke klimplant die in het engels ook de Chestnut vine of kastanje klimmer wordt genoemd. Het is een bijzonder mooie kamerplant die wel hoge eisen stelt aan de lichtintensiteit en watergift. 

De kastanjeklimmer heeft grote, glanzende bladeren die tot 45 cm breed kunnen worden. Het is een samengesteld blad dat opgebouwd is uit 3-5 deelblaadjes. De bladrand is grof gezaagd en de onderkant van het blad roodbruin behaard.

Door middel van hechtranken kan hij tot wel 10 meter hoog klimmen!

Eigenschappen

Kleur
groen
Grootte
1000
Zon
halfschaduw
Locatie
binnen

Belangrijke zaken om te weten

Waar plaatsen

Plaats hem op een lichte standplaats zonder direct zonlicht en laat de grond kort opdrogen alvorens opnieuw water wordt gegeven.

Onderhoud

Niet erg makkelijk om de exacte groeiomstandigheden vinden: hij doet het goed in een lichte kamer of zelfs in de schaduw, maar mag geen direct zonlicht krijgen.

Tot daar geen probleem maar water kan wel een probleem zijn, namelijk te veel water en de nieuwe scheuten vallen af, te weinig water en… de nieuwe scheuten vallen af. Het wordt dus een beetje zoeken naar een goede watergift, afhankelijk van kamertemperatuur en het seizoen.

Hij wordt ook niet graag verplaatst naar een andere plek of een ander huis en houdt niet van een plek dichtbij de verwarming.