Overslaan en naar de inhoud gaan

Lepelplant

Spathiphyllum sp.

Stijlvolle Spathiphyllum biedt een volle bos donkere lancetvormige bladeren, met daartussen sierlijke witte schutbladeren. Deze worden vaak voor bloemen aangezien, maar in werkelijkheid zitten die piepklein op de kolf (ook wel aar genoemd).

Het is een gemakkelijke plant die ook geschikt is voor mensen die geen groene vingers hebben en ze past goed in zowel klassieke als moderne interieurs. Als kamerplant is Spathiphyllum sterk en beschikt ze over bijzondere eigenschappen. Zo is het één van de meest luchtzuiverende kamerplanten in het assortiment. Voor het uit de lucht opnemen van schadelijke stoffen levert de plant zuivere zuurstof terug, wat de leefomgeving aanmerkelijk verbetert.

Van Spathiphyllum zijn ruim 50 verschillende cultivars bekend, die vrijwel allemaal witte schutbladeren hebben en hooguit iets groen kleuren. Als bloeiende plant is Spathiphyllum de laatste decennia zeer populair geworden: het is een rijke plant die weinig verzorging nodig heeft en altijd door haar sfeervolle uitstraling naadloos past in de moderne manier van leven.

Eigenschappen

Kleur
geel
groen
wit
Grootte
50
Bladeren
donkergroen, lancetvormig
Zon
halfschaduw
Locatie
binnen

Belangrijke zaken om te weten

Waar plaatsen

De lepelplant krijgt van te veel zonlicht gele bladeren en van te weinig zonlicht groene bloemen. De beste standplaats is een raam op het noorden. 

Onderhoud

Geef de lepelplant 2 keer per week water. Hij komt van nature voor in het Amazone gebied, daar kan hij tijdelijk onderwater overleven. Je kan de lepelplant dus niet te veel water geven.

Wanneer hij te droog staat gaat hij hangen. Na een flinke scheut water staat hij snel weer recht. De plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, sproei regelmatig de groene bladeren.

Afbeelding