Overslaan en naar de inhoud gaan

Olifant cactus

Pachycereus sp.

Pachycereus is een plantengeslacht van grote cactussen die van nature voorkomen in Mexico. Daar worden de cactussen wel 15 m hoog en kan de stam 1 m dik worden! De olifant cactus als kamerplant is een makkelijk te onderhouden plant. Hij vraagt niet veel water en groeit traag. 

Eigenschappen

Kleur
groen
Grootte
200
Giftig
bij twijfel geen water geven
Zon
halfschaduw
schaduw
zon
Locatie
binnen

Belangrijke zaken om te weten

Waar plaatsen

Deze plant heeft een droge bodem nodig en kan zowel in de schaduw als in de zon overleven.

Onderhoud

Makkelijk te onderhouden. De cactus heeft weinig water nodig en kan zelfs enkele maanden zonder. Hij stelt geen hoge eisen qua zonlicht. De cactus kan zowel in de schaduw, halfschaduw als in de zon overleven. Niet alle cactussen kunnen even goed tegen veel zonlicht, maar de olifant cactus heeft een rond/gebogen vorm waarbij de stekels gebruikt worden als uv-filter. Wel is het belangrijk dat hij zeker 5 uur direct zonlicht per dag heeft.

Als de cactus te groot worden zal je hem moeten snoeien. De delen die gesnoeid zijn worden daarna best met wax beschermd. 

Dit wist je nog niet:

Deze plant is gemakkelijk te stekken. Snij een stukje van de plant af en laat de wond drogen. Wanneer de wond voldoende droog is kan je de stek in gepaste potgrond plaatsen. Let op met water geven! Geef pas water wanneer er een goede wortelgroei is.