Overslaan en naar de inhoud gaan

Peperomia

Peperomia sp.

De Peperomia is een leuke kamerplant, decoratief om te zien, opvallend om solo neer te zetten en schitterend in gezelschap van andere Peperomia.

Hij is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, kleuren, formaten en plantvormen. Bij Peperomia gaat het vooral om de decoratieve bladvormen, –kleuren en -tekeningen. 

Eigenschappen

Kleur
groen
meerkleurig
paars
rood
roze
Bladeren
bladsucculent
groene en bonte kleuren
Zon
halfschaduw
Locatie
binnen

Belangrijke zaken om te weten

Waar plaatsen

Het is een makkelijke kamerplant die op zowel zonnige als donkere standplaatsen kan worden geplaatst. 

Cultivars (Soorten)

Het assortiment Peperomia is zeer uitgebreid en gevarieerd. Er is ruime keuze in bladkleuren en vormen.

De meest voorkomende soort is Peperomia obtusifolia, met stompe ronde, vlezige bladeren. Er komen diverse cultivars voor in groene en bonte kleuren zoals 'Green’ en 'Green Gold’. Andere soorten en cultivars zijn: P. rotundifolia met ronde groene blaadjes, P. clusiifolia met dik vlezig rond blad en P. caperata met enigszins geribbeld blad. De blaadjes van P. ‘Green Split’ lijken op sperziebonen, wat hem aan de naam Happy Bean heeft geholpen. Een enkele cultivar heeft een opvallende bloeiwijze: P. ‘Rosso’ ( die ook nog eens rood kleurt aan de onderzijde van het blad) of P. ‘Lilian’, die bloeit met verdikte stelen, ook bekend als fasciatie of bandvorming.

Onderhoud

Peperomia zijn 'easy care planten' die weinig verzorging nodig hebben. Het is wel van belang dat de grond goed opdroogt alvorens er nieuw water wordt gegeven.

 

Afbeelding