Overslaan en naar de inhoud gaan

Potroos

Rosa sp.

De potroos heeft de uitstraling en kwaliteiten van haar grote zus, maar dan in een prettig hanteerbaar huiskamer-, balkon- of terrasformaat. 

Potrozen zijn rijke, wekenlang bloeiende planten die het buitengevoel naar binnen brengen en buiten juist weer huiselijk staan. Rozen worden meestal geassocieerd met snijbloemen, potrozen bieden dezelfde romantische beleving – afhankelijk van de soort soms zelfs met geur – maar dan iets gemoedelijker.

Er zijn groot- en kleinbloemige potrozen, mini’s en, potrozen op stam. Het assortiment wordt steeds vernieuwd en verbeterd, zodat de keuze en kwaliteit nog altijd in de lift zit.

Eigenschappen

Kleur
geel
groen
meerkleurig
oranje
paars
rood
roze
tweekleurig
wit
Type
roos
Grootte
100
Zon
halfschaduw
Locatie
binnen
Bloem
wit, roze, geel, rood, groen, oranje, paars, tweekleurig, meerkleurig

Belangrijke zaken om te weten

Waar plaatsen

Door de grote verscheidenheid aan kleuren en maten is het een populaire plant: er zijn kleine potroosjes die op een smalle vensterbank passen en kloeke potrozen die zo de volle grond in kunnen, met alle maatjes daar tussenin.

Onderhoud

Geef de potroos 2 x per week water, de bodem mag steeds licht vochtig zijn. 1 x per maand bemest je de potroos met speciale rozenmest. 

Wanneer de potroos binnen uitgebloeid is, snoei je de plant terug tot 5 cm boven de pot. Nu kan je de plant buiten uitplanten in volle grond. Na twee maanden bloeit de roos opnieuw rijkelijk als tuinroos.

Afbeelding