Overslaan en naar de inhoud gaan

Sluieraster

Aster ericoides

In onze streek zijn asters zeer gekende en geliefde tuinplanten. Afhankelijk van de cultivar groeit de plant uit tot 25 cm of zelfs tot 1,5 m!

Sluieraster is een vrij grote cultivar die bloeit in augustus-oktober met tot 1 meter hoog oprijzende bloeistengels. De kleuren zijn wit, roze of violet. De bladeren zijn lichtgroen, zeer klein en smal.

Eigenschappen

Kleur
roze
wit
Type
vaste plant
Grootte
100
Bladeren
lichtgroen, zeer kleine, smalle bladeren
Wanneer planten
juli
-
september
Zon
zon
Locatie
buiten
Bloem
tot 1 meter hoog oprijzende bloeistengels
wit, roze, violet
Extra
winterhard
Ph
kalkrijk
neutraal
zuur

Belangrijke zaken om te weten

Waar plaatsen

Asters zijn makkelijke planten. Voorzie een standplaats die niet te vochtig is. Kies voor een open plaats met een frisse bodem of een bodem met grind of steenslag. Ze bloeien laat, zo geven ze een meerwaarde aan de beplanting in het najaar. Door hun licht overhangende groeiwijze zijn ze goed te gebruiken langs de paden.
​Plantdichtheid: 3 - 5 per m²

Cultivars (Soorten)

A. ericoides 'Pink Star' wordt hoger en bloeit roze; 'Prostrate Form' is een zeer lage (20 cm) bodembedekkende vorm die vanaf oktober witte lage bolletjes in de tuin; A. ericoides f. prostratus 'Snow Flurry' is een uitstekende bodembedekker, met witte bloemen vanaf oktober.

Onderhoud

In het voorjaar plant terugknippen. Om de 4 jaar plant scheuren, oudere delen weghalen en jongere delen opnieuw aanplanten. 

Dit wist je nog niet:

Asters zijn mooie bijenplanten, d.w.z. dat veel wilde bijen, hommels en vlinders hun nectar en stuifmeel komen halen.