Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouwentong - Sansevieria

Sansevieria sp.

Sansevieria's zijn de meest ideale kamerplanten voor mensen zonder groene vingers. Het kopen van een 'Vrouwentong' zal je jaren lang plezier geven.

De plant heeft weinig water nodig, in feite hij kan weken zonder. Ook doet de Sansevieria het goed op zowel donkere als lichtere plaatsen. De meeste vrouwentongen soorten zijn groen, of met een gele streep.

Eigenschappen

Kleur
geel
groen
tweekleurig
Zon
halfschaduw
schaduw
zon
Locatie
binnen

Belangrijke zaken om te weten

Waar plaatsen

De plant stelt geen hoge eisen aan de lichtintensiteit. Best op maximum 4 meter van een raam, anders vertraagt de groei.

Cultivars (Soorten)

Een nieuwe variatie is de Sansevieria kirkii Friends ook wel  ‘Studentplant' genoemd. Dit is een rozetvormige plant met het donkergroene, gemarmerde blad ook wel bekend als Sansevieria trifasciata. Hij wordt niet hoger dan 20 tot 30 centimeter. Die compacte groei maakt de plant vrijwel geschikt voor elk plekje, zolang de temperatuur niet lager dan 10 graden Celsius is. Bij een optimale verzorging – veel licht, af en toe water en voeding – groeit de plant als kool en maakt zij veel zijscheuten, vandaar de naam ‘Friends’.

Onderhoud

In de zomer geef je de vrouwentong om de twee weken water, in de winter is om de 6 à 8 weken voldoende. De plant is bestand tegen droge lucht, dus sproeien hoeft niet maar is wel efficiënt om stof van de bladeren te verwijderen. 

Afbeelding