Overslaan en naar de inhoud gaan

3 mooie bomen voor je tuin

Bomen zijn onmisbaar. Ze leveren ons zuurstof, hout, vruchten en zaden,  maar ook hars, geneesmiddelen, kurk, oliën, gom en rubber. Ook in de tuin kun je niet om bomen heen. Ze zorgen voor karakter en hoogte en hun bladerdek verschaft je heerlijke schaduw. En ze zijn nog mooi ook. We zetten graag 3 mooie bomen voor je op een rijtje.

Robinia

Robinia pseudoacacia wordt tot 30 m hoog. Er zijn verschillende cultivars van deze mooie boom beschikbaar:  witte tot roze bloeikleuren, zonder doornen, dwerg- en kronkelvormen… Ze zijn allemaal prachtig! Het geveerde blad en de schors met diepe groeven zijn zeer decoratief.  Schermvormige kroon die veel licht doorlaat.

  • ‘Frisia’ heeft een goudgeel blad en geen doornen, maar bloeit zelden.

Malus

Van Malus Domestica vind je zowel vruchtdragende rassen als sierappels. Sierappels hebben een mooie bloei en vaak vlammende herfsttinten. De sierlijke appeltjes blijven lang hangen.

  • ‘Adams’, ‘Gorgeous’ en ‘Red Sentinel’: rode sierappeltjes.
  • ‘Butterball’: gele sierappeltjes
  • ‘John Downie’: oranjegele sierappeltjes

Catalpa

De Catalpa bignonioides wordt ook wel trompetboom genoemd. In juni – juli pronkt hij met een overdadige witte bloei. Daarna volgen 35 cm lange peulvruchten. Deze boom heeft breed uitgroeiende kroon met  enorme, hartvormige bladeren.  

  • ‘Aurea’ is een goudbladige cultivar.

Wanneer bomen planten?

Het beste plantseizoen is het najaar, maar ook in het voorjaar (als het niet vriest) kan je bomen planten.