Overslaan en naar de inhoud gaan

5x waarom een boeket het beste cadeau is voor Valentijn

Weet je niet wat je moet kopen voor je liefste voor Valentijn? Ga voor een klassieker en geef een prachtig boeket! Bloemen zijn dan ook het beste cadeau voor Valentijn en dit om verschillende redenen:

1. Het is een teken dat je partner je begeert

Bloemen geven is een soort van liefdesverklaring zonder woorden. Je partner heeft de moeite gedaan om dat specifieke boeket voor jou samen te stellen. Deze daad staat bol van romantiek en kende haar hoogtepunt in de Victoriaanse 19de eeuw. In die tijd stonden de keuze van bloemen en zelfs de manier van samenstelling van het boeket bol van geheime en vaak erotische boodschappen.

2. Bloemen maken je partner instant gelukkig

Wist je dat bloemen echt iets los maken in ons lichaam? Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat bloemen de productie van het zogenaamde gelukshormoon stimuleren. Dus ja, we worden — wetenschappelijk — ‘instant happy’ van een mooi boeket.

3. Het genot van bloemen blijft lang nazinderen

Het genot van dit cadeau blijft langer nazinderen dan andere cadeaus. Ook dat is wetenschappelijk bewezen. Een boeket zie je immers voortdurend staan in je huiskamer en elke dag ontpopt het zich steeds een beetje meer. Je blijft hierdoor verwonderd en langer blij.

4. Bloemen stimuleren het libido

Voor de enkeling die nog twijfelt of bloemen een geschikt cadeau voor Valentijn zijn, verwijzen we graag naar het onderzoek van het Frans Instituut voor Publieke Opinie. 63% van de vrouwelijke deelnemers tussen 18 en 24 verklaarden dat ze een flinke libidoboost krijgen van een boeket bloemen. 

5. Bloemen hebben sexappeal

Doorheen onze Westerse geschiedenis staan bloemen symbool voor vrouwelijkheid en vrouwelijke seksualiteit. Of dit komt omdat er esthetische gelijkenissen bestaan tussen bloemen en het vrouwelijke geslachtsorgaan laten we even in het midden. Denk nu niet dat bloemen enkel erotische gedachten aan vrouwen oproepen. Mannen worden eveneens op een zinnelijke manier met bloemen geassocieerd. Zo is de calla lelie de lievelingsbloem van Freud. Zeker bij deze bloem zag hij de stamper als symbool van de fallus.

De natuur is trouwens in vele opzichten meer hedendaags dan de samenleving, want vele bloemen zijn gender-neutraal of bevatten beide geslachtsorganen. 

Wat je seksuele geaardheid dan ook is: bloemen zijn het perfecte cadeau voor langdurig genot voor je partner.

Geniet met volle teugen van je Valentijnsdag.