Overslaan en naar de inhoud gaan

DIY: Wilde Winterkrans

Kerstmis draait rond tradities. Naast een stalletje, een mooie kerstboom, en een kerststronk als dessert, hoort er ook een krans bij. Mag het wat wilder voor jou? Met deze groene krans haal je een winters sfeertje in huis, maar dan zonder de klassieke kerstkitsch.

Wat heb je nodig?

  • ijzerdraad
  • schaar
  • bloemistentape
  • enkele takken groen: eucalyptus, den, taxus, coniferen, viburnum, …
  • eventueel: bloemen die mooi drogen (astrantia, chamelaucium, …)
  • draad, touw of lint

Hoe maak je het?

1. Maak een cirkel met ijzerdraad. Dit wordt de basis voor je krans. Ga een paar keer rond en verstevig de cirkel op enkele plekken door ze met tape aan elkaar te hangen.

 

2. Snij je groene takken in kleinere stukjes. Maak met enkele van deze takjes een aantal ‘pakketjes’: neem een paar takjes van elke soort, maak de onderkanten vrij van naalden of bladeren en bind ze met bloemistentape aan elkaar vast.

3. Maak je eerste pakketje vast aan de krans met bloemistentape.

 

4. Wanneer je het volgende pakketje vastmaakt, zorg je ervoor dat het de tape van het vorige bedekt. Zo ga in dezelfde richting verder tot je cirkel helemaal vol is.

5. Klaar? Eventuele lege plekken kan je nu nog opvullen. Overtollige takjes of stukjes die teveel uitsteken kan je wegknippen.


6. Hang je krans op aan de deur, aan de muur, voor het raam, boven je bed, … Je kan voor een lint in een fel kleurtje kiezen voor onopvallende visdraad. Voor een extra feestelijke touch kan je er ook een strik of andere kerstversiering in verwerken.