Overslaan en naar de inhoud gaan

Citroenboom

Citrus limon

De citroenboom vindt zijn oorsprong in het warme Spanje en Portugal. Daar staan ze hele dagen in de volle zon en genieten zo van vele zonuren doorheen het jaar.

Aangezien wij iets minder zonuren te bieden hebben en onze winters een pak kouder zijn, plaatsen we de citroenboom in de zomermaanden op het terras of het balkon in de volle zon en zetten we hem in de winter binnen op een plaats met veel lichtinval. De citroenboom kan buiten staan vanaf april tot oktober.

De citroenboom bloeit in mei uitbundig met witte, stervormige bloemetjes, daarna volgen de gele vruchten. De bladeren zijn donkergroen, glanzend, elliptisch en aromatisch, net zoals de bloemen en de vruchten.

Eigenschappen

Kleur
wit
Type
boom
Grootte
175
Bladeren
donkergroen, leerachtig, glanzend, elliptisch, geurend
Wanneer planten
april
-
Zon
zon
Snoeien
voorjaarssnoei
Bloem
wit, stervormig, geurend
Extra
wintergroen
zouttolerant
Ph
neutraal
zuur

Belangrijke zaken om te weten

Onderhoud

Verpotten met mediterrane potgrond. Bemesten is niet nodig bij een citroenboom, maar kan wel tijdens de zomermaanden. Let op voor overbemesting. 

Zorg dat de bodem steeds lichtvochtig is. Tijdens de zomermaanden vanaf april tot oktober 3 keer per week water geven, de wintermaanden 1 keer per week. Snoeien doe je in het voorjaar, dit zorgt voor een compacte vorm.

Afbeelding