Overslaan en naar de inhoud gaan

5 knappe solitairen voor je terras

Deze toppers zijn zo mooi dat ze weinig extra nodig hebben. Zet ze in een knappe pot en ze stelen zonder moeite de show. 

Stijlvol grijs

Grijsbladige planten zijn erg knap op een strak terras. Zet in een zachtgrijze pot en creëer eenheid op je terras. De meeste grijsbladige planten houden van zon, maar hebben wel voldoende water nodig. Aanraders zijn Westringia fruticosa, Calocephalus brownii en Eucalyptus.

Sierlijke siergrassen

Van superstrak tot heerlijk romantisch, een siergras past in elke tuin. Het fijne blad van Pennisetum zorgt voor een sierlijk effect. En mooi meegenomen: siergrassen behouden ook in de herfst en winter hun sierwaarde. 

Statig blauw

Agapanthus is een echte blikvanger op je terras met haar statige bloemstengels. Deze zonaanbidder heeft regelmatig water nodig, maar heeft een hekel aan natte voeten. Ook verkrijgbaar in het wit. 

Uitbundige dahlia's

Dahlia's bloeien zo uitbundig dat ze ook solo hun mannetje kunnen staan. Ze bloeien lang zonder al te veel onderhoud. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en zorg dat de potgrond altijd een beetje vochtig is. Kijk goed op het plantenetiket of je dahlia geschikt is voor een bloembak. 

Combineer verschillende potten voor een bijzonder effect

Fan van een ongedwongen look? Beplant dan verschillende potten met één soort grootbloemige heester zoals Hydrangea.