Overslaan en naar de inhoud gaan

Chinese kamperfoelie

Lonicera nitida

De Chinese kamperfolie is een makkelijke plant die gebruikt kan worden als hegje, struik of bodembedekker. De bladeren zijn donkergroen, 1,2 cm lang, leerachtig en glanzend. De bloei is klein en onopvallend.

Eigenschappen

Kleur
wit
Type
heester of struik
Grootte
120
Bladeren
donkergroen, 1,2 cm lang, leerachtig, glanzend
Wanneer planten
april
-
mei
Zon
halfschaduw
schaduw
zon
Locatie
buiten
Snoeien
vormsnoei, half maart
Bloem
klein, onopvallend
Extra
wintergroen
winterhard
zouttolerant
Ph
kalkrijk
neutraal

Belangrijke zaken om te weten

Waar plaatsen

De Chinese kamperfoelie doet het goed in de zon, maar hij heeft toch liever gefilterd zonlicht. Dit kan door de plant aan te planten als onderbeplanting van hogere soorten. Het is een zeer makkelijke plant die weinig eisen stelt. Het dichte bladerdek van de plant geeft onkruiden geen kans.

Cultivars (Soorten)

Lonicera nitida 'Maigrün' is een laagblijvende cultivar die slechts tot 1 m hoog wordt. Het is een compacte, bolvormige struik met een typisch blinkend lichtgroen blad; Lonicera nitida 'Lemon Beauty' is een cultivar die zich onderscheidt in zijn blad. Het blad is langwerpig, bovenzijde donkergroen met onregelmatige groengele zoom, onderzijde groengeel. De cultivar kan tot 2 m hoog worden; Lonicera nitida ‘Elegant’ kan een hoogte van 2 m bereiken, vereist een rigoureuze snoei.

Onderhoud

De Chinese kamperfoelie moet rigoureus gesnoeid worden. Snoei rond half maart de oude, ingevroren en lange takken weg, dit bevordert de bloei en nieuwe takken en scheuten zullen ontspruiten.

Een haagvorm dient in juni en september gesnoeid te worden, om de strakke vorm te behouden.

Afbeelding